Gruppe 1

A. Jeg har været tilbøjelig til at være ret selvstændig og selvhævdende. Jeg har følt, at livet går bedst, hvis man møder det direkte. Jeg sætter mine egne mål, involverer mig og ønsker at få ting til at ske. Jeg kan ikke lide at sidde med hænderne i skødet. Jeg vil gerne udrette noget stort og have indflydelse. Jeg søger ikke nødvendigvis konfrontationer, men jeg finder mig heller ikke i, at folk dirigerer rundt med mig. Det meste af tiden ved jeg, hvad jeg ønsker, og stræber efter det. Jeg har tendens til at arbejde hårdt og spille hårdt.

B. Jeg har været tilbøjelig til at være stille, og jeg er vant til at være for mig selv. Som regel tiltrækker jeg mig ikke stor opmærksomhed i sociale sammenhænge, og det er meget usædvanligt for mig at hævde mig selv alt for stærkt. Jeg har det ikke godt med at tage styringen eller at være lige så konkurrerende som andre. Mange ville måske sige, at jeg er lidt af en drømmer, og mange af mine spændende oplevelser foregår i fantasien. Jeg kan være ret tilfreds, uden jeg hele tiden er nødt til at være aktiv.

C. Jeg har været tilbøjelig til at være yderst ansvarlig og pligtopfyldende. Jeg har det skidt med ikke at opfylde mine forpligtelser og gøre det, der forventes af mig. Jeg ønsker, at mennesker skal mærke, at de kan regne med mig, og at jeg vil gøre det, jeg mener, er bedst for dem. Jeg har tit ydet store personlige ofre for andres skyld, hvad enten de vidste det eller ej. Tit tager jeg ikke godt nok vare på mig selv. Jeg udfører det arbejde, der skal gøres, og slapper af i den overskydende tid ved at lave det, jeg selv har lyst til.
Gruppe 2

X. Jeg er et menneske, der som regel har et positivt syn på tingene, og jeg er vis på, at tingene ordner sig til det bedste. For det meste kan jeg finde noget at være begejstret over og forskellige måder at beskæftige mig selv på. Jeg kan lide at være sammen med andre og gøre dem glade, og det er en fornøjelse at dele mit eget velbefindende med dem. (Jeg er ikke altid i godt humør, men jeg prøver ikke at vise andre det!). Nogle gange har jeg dog udskudt mine egne problemer for længe for at bevare min positivitet.

Y. Jeg er et menneske med stærke følelser involveret, og de fleste er klar over, hvis der er noget jeg ikke har det godt med. Jeg kan være på vagt over for mennesker, men jeg er mere følelsesbetonet, end jeg vil være ved. Jeg ønsker at vide, hvor jeg står i andres bevidsthed, og hvem eller hvad jeg kan regne med. Det er ret åbenlyst for andre, hvor de har mig. Når jeg er ude af flippen over et eller andet, vil jeg have andre til at reagere og blive lige så ophidsede som mig. Jeg kender spillereglerne, men folk skal ikke fortælle mig, hvad jeg skal gøre. Jeg træffer mine egne beslutninger.

Z. Jeg er tilbøjelig til at være selvkontrolleret og logisk, og er utilpas ved at skulle håndtere følelser. Jeg er effektiv indtil det perfektionistiske og foretrækker at arbejde på egen hånd. Når der opstår problemer eller personlige konflikter, forsøger jeg at holde mine følelser ude af situationen. Nogle siger, at jeg er for fattet og udeltagende, men jeg ønsker ikke at mine følelsesreaktioner skal aflede mig fra det, der er virkelig vigtigt for mig. Som regel viser jeg ikke mine reaktioner, når andre får ram på mig.