Angst

–  vil jeg beskrive som en normal menneskelig følelse af frygt eller panik. Den opstår, når du føler at du bliver udsat for fare og stress.  Din hjernes indbyggede alarmsystem bliver aktiveret, og hele din krop vil gå i beredskab. Et beredskab der vil forsøge at fjerne dig fra faren, og prøve at få den til at gå væk. Du mærker en kropslig beredskabsreaktion. I værste fald kan du føle, at du ikke kan tænke klart, og du vil måske kunne mærke at din krop eller dit hjerte pumper mere blod rundt, og gør dig klar til at ”kæmpe” eller flygte”.

Det er en reaktion der sker automatisk, og som gavner dig i visse situationer, men som oftest er det en reaktion der er ubehagelig og som vi gerne vil kunne kontrollere. De fleste oplever noget lignende når vi er under pres, f.eks. når vi skla til eksamen, fremlægge på jobbet eller købe noget stort – et hus en bil … Ofte mærker du følelsen kortvarigt, hvorefter du så slapper af og føler dig normal og veltilpas igen.

Men sker det for dig, når du ikke er i en speciel stresset situation, og uden at du helt kan finde årsagen, så er det at angst bliver til et problem.

30 % af alle mennesker vil opleve problematisk og sygelig angst i mindst een periode i deres liv.

Der findes flere måder at afhjælpe angst på. Det jeg kan tilbyde, er samtaler om angsten. Det er ikke coaching, men det man i Danmark kalder kognitiv terapi.

Kognitiv terapi (CBT) kan afhjælpe angsten ved at du gennem samtaler lærer at takle den, men det er kun et af mange redskaber der kan anvendes når du skal arbejde med din angst.

At arbejde med hele din krop, dine tanker og dine følelser er det jeg kan hjælpe dig med.

Depression

Mange mennesker vil også opleve at få en depression i deres liv. Årsagen til en depression kan være mange. En depression kan bl.a. opstå, hvis man er stresset i en længere periode, eller hvis man oplever en krise i sit liv. En depression kan også være helt eller delvist biologisk betinget. Symptomerne på en depression kan være mange. De mest almindelige er nok vrede, ligegyldighed, manglende eller øget appetit, søvnproblemer, let til tårer, grædeture, manglende koncentrationsevne, social tilbagetrækning eller isolation m.m.

Stress,  Angst og Depression

Grænserne mellem stress, angst og depression er glidende og kognitiv terapi (CBT) kan også hjælpe dig hvis du er lettere deprimeret, mens svære depressioner ofte kræver en mere intensiv behandling og evt. medicinering m.m.

Book tid (LINK MANGLER)